| 网站首页 | 下载中心 | 教案 | 说课 | 试题 | 中考 | 高考 | 学习 | 范文 | 英语角 | 窗外事 | 释疑解惑 | QQ系列 | 图片 | 故事 | 习作 | 
| 初一精品课程 | 初二精品课程 | 初三精品课程 | 高一精品课程 | 高二精品课程 | 高三精品课程 |
您现在的位置: 漠阳资源网 >> 英语角 >> 书面表达 >> 正文
It’s well known to car drivers that red means “stop”, green means 阅读理解答案.           ★★★
It’s well known to car drivers that red means “stop”, green means 阅读理解答案.
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2018/12/28 11:25:06

(2018•湖南部分重点中学考前演练)It’s well known to car drivers that red means “stop”, green means “go”,  and yellow means “hurry up and make that damn light”.Why those colors, though? The answer lies in the fact that the earliest traffic signals were designed for trains, not cars.They were red and green, gas­powered, and more than a little dangerous in the event of a leak.
Red is an inherited(继承的) symbol from railroads, which symbolizes danger in many cultures.As red has a longer wavelength than any other color on the visible spectrum(光谱), it can be seen from a greater distance than other colors.Red has meant “stop” since long before cars existed, with train signals’ use of red dating back to the days when mechanical arms lifted and lowered to indicate whether the rail ahead was clear.
Green’s wavelength is next to(and shorter than) yellow’s on the visible spectrum, meaning it’s still easier to see than any color other than red and yellow.Back in the early days of railway lights, green meant “caution”, while the “all­clear” light was, well, clear or white.It is said that several disastrous collisions happened after an engineer mistook stars in the night for an all­clear.Thus, green became “go”, and for a long time, railways used only green and red to signal trains.
From the earliest days of motoring up until the mid­1900s,not all stop signs were red—many were yellow, because at night it was all but impossible to see a red stop sign in a poorly lit area.In 1915 the yellow stop­sign craze began in Detroit, a city that five years later installed its first electric traffic signal, which happened to include the very first yellow traffic light.
But what of those mysterious yellow  stop signs? As materials and technologies evolved, the ability to produce highly reflective signs meant that red could resume its natural spot in the sign hierarchy, leaving the still­highly­visible yellow to the domain(领域) of “caution”.That’s why school zones and buses, crosswalks, and other important warnings are yellow today.
【解题导语】 本文是一篇说明文。我们都知道“红灯停,绿灯行,黄灯亮了快点走”的交通规则,但交通信号灯为什么是红、黄、绿三种颜色呢?本文主要介绍了交通信号灯的起源和发展。
8.What were traffic lights originally intended for?
A.Trains.   B.Cars.
C.Planes.   D.Ships.
A 解析:细节理解题。根据第一段中的“The answer lies in the fact that the earliest traffic signals were designed for trains,not cars.”可知,最初,交通信号灯是为火车而不是汽车的通行而设计的。故选A。
9.What’s the main reason for red’s long being used to mean “stop”?
A.It can be seen even in dark areas.
B.It represents danger in many cultures.
C.It has the longest wavelength.
D.People prefer red to other colors.
C 解析:细节理解题。根据第二段中的“As red has a longer wavelength than any other color on the visible spectrum(光谱),it can be seen from a greater distance than other colors.”可知,由于红色在可见光谱中波长最长,因此可视距离要比其他颜色更远,这也是其能长期被用作表示“停止”的交通信号的原因。故选C。
10.Which of the following may the author agree with?
A.The meaning of red is culture­specific.
B.Yellow functioned as stop signs in the 1900s.
C.Green’s wavelength is just second to that of red.
D.Green’s role in lights has changed over time.
D 解析:推理判断题。根据第三段中的内容尤其是“green meant ‘caution’”“green became‘go’”可知,随着时间的变化,绿色在交通信号灯中所扮演的角色也发生了巨大的变化。故选D。
11.What does the passage mainly talk about?
A.The significance of road traffic signs.
B.The history of railroad transportation.
C.The symbolic meaning of different colors.
D.The origin and development of traffic lights.
D 解析:主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要讲述了交通信号灯的起源与发展,并解释了这三种颜色(红、黄、绿)的物理性质及为什么会被用作交通信号灯。故D项最为全面地概括了文章的主要内容。


文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章It’s well known to car drivers that red mea
    普通文章Many animals recognize their food because th
    普通文章My father used to be an amateur wrestler and
    普通文章My mother was a gift giver. The occasion nev
    普通文章Qian Zhongshu was 1._____Chinese scholar and
    普通文章As is often the case, when people are attend
    普通文章书面表达:假如你是校英语俱乐部主席李华。俱乐部
    普通文章书面表达:假设你是李华,你校来自美国的交换生
    普通文章书面表达:假定你是李华,你的美国朋友Jerry上周
    普通文章书面表达:假如你是李华,你的好友 Tom 来信说想
    相关文章
    Many animals recognize their food because they
    My father used to be an amateur wrestler and n
    My mother was a gift giver. The occasion never
    Qian Zhongshu was 1._____Chinese scholar and w
    As is often the case, when people are attendin
    书面表达:假如你是校英语俱乐部主席李华。俱乐部计
    Here comes the theatre forecast for both openi
    Living and dealing with kids can be a tough jo
    Mass communication has been growing and affect
    Do cell phones cause cancer? No one knows for 
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |