| 网站首页 | 下载中心 | 教案 | 说课 | 试题 | 中考 | 高考 | 学习 | 范文 | 英语角 | 窗外事 | 释疑解惑 | QQ系列 | 图片 | 故事 | 习作 | 
| 初一精品课程 | 初二精品课程 | 初三精品课程 | 高一精品课程 | 高二精品课程 | 高三精品课程 |
您现在的位置: 漠阳资源网 >> 英语角 >> 书面表达 >> 正文
I used to believe courtesy was a thing of the past. Very seldom have I阅读理解答案           ★★★
I used to believe courtesy was a thing of the past. Very seldom have I阅读理解答案
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2018/12/28 11:25:29

(2018•陕西部分学校第一学期摸底检测)I used to believe courtesy was a thing of the past. Very seldom have I encountered a courteous human being in this modern era.
Recently, I had to change my thinking, when I came face to face with just such a human being in a coffee place, with my two daughters.The place was crowded as usual and we had to climb steep(陡的) stairs in order to find an empty table. After enjoying coffee and snacks, we went down the narrow stairs, where there was hardly any space for another person to either climb up or come down.
Just as I was in the middle of the stairs, a man entered the main entrance of the restaurant which was right in front of the staircase(楼梯). I was sure I would be pushed roughly by this man going up. I kept coming down as fast as I could. My daughters were already down, looking up at me worriedly, hoping I would reach them before the stranger started walking up the stairs, knowing I was a nervous sort.
Nearly reaching them, I noticed the man still standing near the door. I reached my daughters and passed the stranger at the entrance door which he kept holding open. I looked back, thinking he was still at the door, deciding whether to go in or find another less crowded place. I saw him going up the stairs, two at a time. I told my daughters about it and all three of us felt bad that we did not even thank the courteous gentleman who was actually holding the door open for us ladies to pass through before going up.
Such  well mannered people are hard to find these days when pushing is very common in our advanced but aggressive society. We applauded for his chivalry(彬彬有礼).
【解题导语】 在这个忙碌的现代社会,彬彬有礼、体贴他人的品质变得尤为珍贵。作者讲述了自己经历的一件事情,并赞扬了这种良好的品质。
4.What is the meaning of the underlined word “courtesy” in Paragraph 1?
A.A brave action.   B.Sacrifice spirit.
C.A considerate action.   D.Selfish behavior.
C 解析:词义猜测题。根据下文故事中的男人为作者让路并且开门可推测出,这是一种体贴的行为,故选C项。A项意为“勇敢的行为”;B项意为“牺牲精神”;D项意为“自私的行为”。
5.What did the author think of the man at the first sight of him?
A.He was in a hurry.
B.He would wait for her.
C.He would pass her rudely.
D.He was a man with good manners.
C 解析:细节理解题。根据第三段中的“I was sure I would be pushed roughly by this man going up.”可知,作者本认为这个男人会粗鲁地挤开她上楼梯,故选C项。
6.Why did the author’s daughters worry about her?
A.She was easy to be nervous.
B.She took up too much space.
C.She was too old to walk fast.
D.She focused too much on the man.
A 解析:细节理解题。根据第三段中的“knowing I was a nervous sort”可知,作者是一个很容易紧张的人,故选A项。
7.What can we learn about the man from Paragraph 4?
A.He might be a waiter of the café.
B.He might have an urgent business to do.
C.He loved a daughter of the author.
D.He would hold the door open for all.
B 解析:推理判断题。根据第四段中的“I saw him going up the stairs, two at a time.”以及下文谈到她们都来不及对这个男人说一声谢谢可推知,那个男人上楼梯,一次上两级台阶,应该是有急事要做,故选B项。


文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章I used to believe courtesy was a thing of th
    普通文章It’s well known to car drivers that red mea
    普通文章Many animals recognize their food because th
    普通文章My father used to be an amateur wrestler and
    普通文章My mother was a gift giver. The occasion nev
    普通文章Qian Zhongshu was 1._____Chinese scholar and
    普通文章As is often the case, when people are attend
    普通文章书面表达:假如你是校英语俱乐部主席李华。俱乐部
    普通文章书面表达:假设你是李华,你校来自美国的交换生
    普通文章书面表达:假定你是李华,你的美国朋友Jerry上周
    相关文章
    It’s well known to car drivers that red means
    Many animals recognize their food because they
    My father used to be an amateur wrestler and n
    My mother was a gift giver. The occasion never
    Qian Zhongshu was 1._____Chinese scholar and w
    As is often the case, when people are attendin
    书面表达:假如你是校英语俱乐部主席李华。俱乐部计
    Here comes the theatre forecast for both openi
    Living and dealing with kids can be a tough jo
    Mass communication has been growing and affect
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |