| 网站首页 | 下载中心 | 教案 | 说课 | 试题 | 中考 | 高考 | 学习 | 范文 | 英语角 | 窗外事 | 释疑解惑 | QQ系列 | 图片 | 故事 | 习作 | 
| 初一精品课程 | 初二精品课程 | 初三精品课程 | 高一精品课程 | 高二精品课程 | 高三精品课程 |
您现在的位置: 漠阳资源网 >> 英语角 >> 英语完形填空 >> 正文
Concern about extinction—the permanent loss of a species完形填空答案           ★★★
Concern about extinction—the permanent loss of a species完形填空答案
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2018/10/30 15:59:18

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Concern about extinction—the permanent loss of a species—motivates a wide variety of people to take action to protect animal species at risk of dying out. Animal protection and animal rights are familiar themes associated with the field of environmental activism. Certainly, endangered animals suffer no lack of support.36.__D__
Surprisingly, some of the most endangered plants are species that, up until recently, were used by humans as necessary food crops.37.__C__
In order to maximize productivity, farmers have chosen to focus on a handful of high­yield crops that can be harvested efficiently. At one time, the number of plant species used by humans to meet their nutritional requirements numbered above 7,000. Now, it is around 150. Some experts even claim that humans actually rely on just twelve species of plants for most of their food.
A single food crop generally contains several species, which may be further divided into hundreds of varieties, but these varieties are quickly disappearing. 38.__E__Eighty percent of the corn varieties grown in Mexico in 1930 have disappeared.Ninety percent of the 10,000 wheat varieties cultivated in China 1949 are no longer used.
39.__F__Crop diversity is a factor that ensures the continuation of certain beneficial natural processes in ecosystems—the cycling of nutrients, management of pests, and maintenance of water quality. 40.__B__Clearly, there is an urgent need to preserve the plant's irreplaceable crop diversity before it is lost completely.
A. You probably want to know the exact approach to protecting endangered plants.
B. Also, crop diversity provides the necessary gene pool to supply crops with a variety of traits(特点).
C. Threatened by current shortsighted farming techniques, crop diversity has shrunk dramatically.
D. However, endangered plants are defended by few.
E. Examples of losses in crop diversity have been recorded worldwide.
 F. The permanent loss of plant species represents a huge threat to humanity.
G. Thanks to modern farming techniques, many countries have taken measures to protect them.
第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
When I first met my new parrot, Chico, his wings had been cut short. He couldn't fly and he was stuck on the__41__just like us humans. When the weather turned nice, I would take Chico outside. I__42__him on a branch of a tree, hoping to make him happier. At first he seemed confused.He walked back and forth on the branch looking__43__. He didn't even flap(拍打) his wings in a(n)__44__to fly. Somehow he knew he was incapable.
   One day Chico got especially excited.He paced back and forth and made an incredible amount of noise. Then all of a sudden he stopped and__45__an even louder scream. He started__46__flapping his wings for the first time ever—then he__47__off the branch like a space shuttle! I was amazed and  shocked.Little did I know his feathers had been growing back, and Chico had been waiting until the moment was ripe for__48__!
  Two days later Chico returned.First I tried to__49__him back with food, but he would not come near me. Then I took his cage and__50__it away—still he would not come. Finally, I made him a firm__51__that I would let him out every day if the weather was nice as long as he did come back.__52__, he flew onto my shoulder.
  From that day on, whenever the weather was good I would let him out__53__and he would fly around and be back before dark. The__54__lasted for two months until suddenly Chico became weak. The vet said that he had been infected with a__55__from the pigeons in the neighbourhood.Within a few days he died.
I was very sad.The__56__crossed my mind that if I had not set him free to fly, he would be still alive. But what__57__is there in being a bird if you can't fly?
    Chico__58__his first breakthrough for freedom on a late Monday afternoon in April. When will you make yours? You too can__59__a chance when the conditions are right, knowing you too, in your own way, were built to fly. If you don't set yourself free, what will be the__60__of your life?
(C)41.A. cage      B. scene     C. earth      D. stage
【解析】这只鹦鹉就像人一样不会飞,只能呆在地上。
(B)42.A. brought  B. seated  C. caught  D. chased
【解析】作者把鹦鹉放在树枝上,希望它能开心。
(C)43.A. delightful  B. painful  C. anxious  D. guilty
【解析】鹦鹉在树枝上来来回回地走,说明它很焦虑/紧张。
(A)44.A. attempt  B. order  C. journey  D. reason
【解析】鹦鹉甚至都没有拍动翅膀去尝试飞行,不知为什么它知道自己没有飞行的能力。in an attempt  to do sth 企图/试图做某事。
(D)45.A. gave away  B. took on  C. laid out  D. let out
【解析】这里指鹦鹉发出尖叫之声。give away 赠送,分发; take on呈现,雇佣,承担,接纳; lay out铺开,展开,布置; let out发出(叫声等)。
(B)46.A. proudly  B. madly  C. slowly  D. gracefully
【解析】此处指疯狂地拍打翅膀。
(D)47.A. cut  B. fell  C. knocked  D. lifted
【解析】鹦鹉飞离树枝。
(C)48.A. struggle  B. exchange  C. escape  D. rescue
 【解析】由上下文可知鹦鹉是等着时机成熟准备逃跑。
(A)49.A. trick  B. fasten  C. seize  D. expect
【解析】作者用食物引诱没有效果,然后把它的鸟笼收起来,想通过这个方法让鹦鹉靠近。trick欺骗;诱骗。
(C)50.A. burnt  B. drove  C. put  D. threw
【解析】解析见上题。put sth away 把……收起来。
(B)51.A. contract  B. promise  C. hand  D. feather
【解析】作者答应在天气好的时候让鹦鹉出去,鹦鹉终于落到了作者的肩上。
(D)52.A. Once in a while  B. As usual  C. In the meantime  D. At last
【解析】解析见上句。
(A)53.A. early  B.  lately  C. sometimes  D. lonely
【解析】从上下文可知作者早早地把鹦鹉放出去。
(C)54.A. practice  B. deed  C. routine  D. recreation
【解析】在天气好的时候让鹦鹉外出是一种常规事情。
(B)55.A. spirit  B. disease  C. relationship  D. diet
【解析】be infected with被传染/被感染……。
(A)56.A. thought  B. fact  C. concern  D. detail
【解析】此处只有thought与后面that引导的同位语从句互为解释。
(D)57.A. profit  B. mistake  C. interest  D. meaning
【解析】作为一只鸟,不会飞行又有什么意义呢?
(C)58.A. discovered  B. demonstrated  C. achieved  D. announced
【解析】make/achieve a breakthrough 取得突破性进展,此处指鹦鹉为自由而奋斗。
(D)59.A. lose  B. envy  C. deserve  D. take
【解析】take a chance抓住机会。
(B)60.A. success  B. purpose  C. contribution  D. entertainment
【解析】由整个故事可知,没有了自由,生活就没有了目的和意义。


文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章Concern about extinction—the permanent loss
    普通文章Wild animals are known to listen to each oth
    普通文章Gratitude is not only an art performed in da
    普通文章I was frustrated at not being entered into t
    普通文章It used to be an American tradition: as soon
    普通文章I grew up believing Sahara Desert to be a fa
    普通文章Few people like changing their habits, good 
    普通文章Our 14-year-old dog Abbey died last month. T
    普通文章Failing Successfully…完形填空及答案
    普通文章Thanks for Taking Care of Me…完形填空及答案
    相关文章
    Gratitude is not only an art performed in dail
    I was frustrated at not being entered into the
    It used to be an American tradition: as soon a
    Kropp was a Swedish adventurer and mountaineer
    Our 14-year-old dog Abbey died last month. The
    Who would you like to change …完形填空及答案【
    These days, some middle schools…完形填空及答案
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |