|作者：佚名 文章来源：网络 点击数： 更新时间：2018/9/13 10:42:08 |
Choose the best answer from A，B or C according to the meaning of the sentence.
1. Sun Yang is excellent player, I want to become person like him.
A. a; a
B. an; the
C. an; a
2. Wang Yaping and Liu Yang are our in China. We’re proud them.
A. woman astronauts; of
B. women astronauts; of
C. women astronauts; in
【详解】句意：王亚平和刘洋是我们中国的女航天员，我们为她们感到骄傲。本题考查名词复数及固定短语。主语是Wang Yaping and Liu Yang是复数形式，女航天员的复数形式为women astronauts；be proud of,以•••为自豪。故答案选B。
3. The ice and snow in Harbin is beautiful, so every winter tourists come here.
A. two million of
B. millions of
C. million of
4. ---When shall we go to the movies, this afternoon or tomorrow morning?
--- is OK. I'm free these days.
【详解】句意：我们什么时间去看电影，今天下午还是明天早晨？什么时候都可以，这些天我有空。本题考查不定代词。A. Either两者之一；B. Neither两者都不；C. Both两者都。根据“this afternoon or tomorrow morning”可知从两者之中进行选择，又根据 “ is OK”可知不管是今天下午还是明天早晨，这两个时间中选择哪个都可以，所以要用either,故选A。
5. Tom, the umbrella with you. Look at the clouds, it's going to rain!
【详解】句意：Tom，带着伞，看那云，就要下雨了！本题考查祈使句。A. taking拿，带。分词形式；B. takes那，带，单三形式；C. take那，带，动词原形。本句为祈使句。故使用动词原形，所以答案选C。
6. ---Do you know when Mrs. White for dinner this evening?
---No, but I think she when she is free.
A. will come; will come
B. will come; comes
C. comes; will come
【详解】句意：你知道怀特太太今晚是否来吃晚饭吗？——不知道。但我认为她有时间的话她会来。问句为宾语从句，根据this evening今晚，可知句子为一般将来时，构成：will do.回答是when引导的时间状语从句。从句是一般现在时，主句应用将来时。故答案是A。
7. Stephen Hawking was famous a scientist, he made a great contribution to the world, and he died March 14th, 2018.
A. for; on
B. as; in
C. as; on
【详解】句意：Stephen Hawking作为科学家而闻名，他给世界做出了巨大的贡献，他死于2018年3月14日。Be famous as作为•••而闻名；具体到某一天使用介词on.故答案选C。
【点睛】at ,in ,on 表时间：
8. I prefer the failure rather than my dream.
A. experience; to give up
B. to experience; give up
C. experiencing; giving up
【详解】句意：我宁愿经历失败也不愿放弃我的梦想。experience亲身经历;感受，动词；give up 放弃；Prefer to do rather than do是固定搭配，prefer后面跟to do，rather than后面跟动词原形意为“宁愿•••而不愿•••”所以正确答案选B。
9. ---Hurry up, the movie Wolf Warrior Ⅱ for 10 minutes.
---OK, I'm coming right now.
B. has begun
C. has been on
【详解】句意：快点，电影《战狼Ⅱ》已经开始十分钟了。——好的，我马上就来了。分析句子知“电影已放映十分钟了”是现在完成时，且有表示一段时间的时间状语for 10 minutes.故谓语动词应是延续性动词，begin开始，是一个短暂性动词，故选C。
10. convenient the way is! We can pay money scanning QR codes(二维码)in many shops.
A. How; for
B. How; by
C. What; by
【详解】句意：这种方式多方便呀！在很多商店，我们可以通过扫二维码付款。英语中的感叹句通常有：（1）what+(a/an)+adj.+n.+主语+谓语+(it is)！（2） How+adj.（adv.）+主语+谓语+(it is)！. convenient .，形容词，便利的；方便的。故使用how.；for介词，为了；by介词，通过。根据句意选B。
11. People in the past could hardly eat fresh vegetables in winter, ?
A. could they
B. couldn’t they
C. could people
12. The dishes are fantastic! Nothing tastes_ . You are such a good .
A. nice; cooker
B. better; cook
C. terrible; cook
从语意可知暗含比较的意思，可排除A、C；cook .可做动词，意思是“烹饪，;做菜” ；也可作名词，厨师;厨子。故答案选B。
13. ---I'd like to know for the picnic.
---I'm not sure. Maybe she has bought some drinks and snacks.
A. why did she buy so little food
B. what she has prepared
C. when is she leaving
14. We are about the news that Beijing will hold the Winter Olympics in 2022.
A. excited; exciting
B. exciting; excited
C. excited; excite
【详解】句意：我们为北京要举办2022年冬奥会这个令人兴奋的消息感到兴奋。Be excited about对•••感到兴奋；excited;感到兴奋的，常修饰物；exciting令人兴奋的，常修饰人。故正确答案选A。
一、以-ed结尾的形容词通常用于说明人，不用于说明事物，即使它们所修饰的名词是事物，那它们指的也是与该事物相关的人。如 ： bored , ashamed, delighted, excited, frightened, interested, moved, pleased, surprised, worried等。
二、以-ing 结尾的形容词主要用于说明事物，表示事物的性质或特征，若用它们说明人，则表示此人具有此性质或特征。如：boring , delighting, exciting, frightening, interesting, moving, surprising等。
15. You throw it away. It can .
A. needn’t; recycle
B. needn't; be recycled
C. don' t need; be recycled
【详解】句意：你没有必要把它扔掉。它可以回收利用。needn’t情态动词，不必；后跟动词原形；recycle实义动词，回收利用。Can 是情态动词，后跟动词原形。根据句意，知“it”是动作的承受者，“被回收利用”故使用be recycled。所以答案选B。
16. This year is the 49th Earth Day and I think we should people not to too many trees.
A. call on; cut down
B. call at; cut up
C. call in; cut off
【详解】句意：今年是第49个地球日，我认为我们应该号召人们不要过多地砍伐树木。A.call on号召；cut down砍倒；.B call at拜访，访问；cut up穿过，挤进；C call in叫（某人）进来，来访； cut off切除。根据句意选A。
17. ---I think the environment is terrible these years.
---Yes, it will be even worse the government takes action it.
A. until; protect
B. unless; to protect
C. if; protecting
【详解】句意：——我认为这几年来环境太糟糕了。——是的，除非政府采取措施保护环境否则会变得更糟糕。A. until; 直到…为止，连词protect保护，动词；B. unless除非，如果不，连词; to protect保护，动词不定式；C. if如果，连词; protecting保护，分词。Take action to do sth采取行动去做某事；故正确答案选B。
18. Please read the before you take the medicine.
【详解】句意：吃药之前请阅读说明书。本题考查名词词义辨析。A. introduction介绍，名词；B. explanation解释，名词；C. instruction说明，名词。根据句意，故选C。
19. ---I'm going to Yichun for summer vacation. It's a good place to relax.
---So it is. !
A. Enjoy oneself
B. Have a good trip
C. Thank you
【详解】句意：我就要去伊春度暑假了。它是一个令人放松的好地方。——确实是。旅行愉快！本题考查情景交际。A. Enjoy oneself过得愉快，oneself随主语的变化而变化，具体到本句中应为Enjoy yourself,故选项A错误；B. Have a good trip祝你旅途愉快；C. Thank you谢谢！不符合题意。故正确答案选B。
20. Which of the following signs means DANGEROUS?
A. B. C.
Ⅱ. Close test
Choose the best answer to complete the passage.
We can see the mobile phone freaks(手机控)everywhere nowadays. Can you ____21____when we started to take our mobiles to a dinner table? This happens a lot, especially when we eat out. When a dish comes, we____22____our mobiles and take photos of the food first instead of eating.
After that, we post the photos on Weibo or WeChat,____23____to be "liked,". Then we may check our mobiles from time to time during the meal, to see_____24_____we get "liked" or not. We just can't leave our mobiles for only a meal.
Does that sound familiar to you? Do you do that often? If not, how do you feel when ___25___people do that?
A recent_____26_____shows that spending time on photos of food_____27_____the food less pleasant. To test this, some researchers did an experiment. Some people were asked to take photos ___28___they could enjoy food. As a result, it showed that the more photos they took, the___29___the food seemed to them. So, please don't take photos and just enjoy the food in front of you.
______30______ the result, there are also some other bad_____31_____of taking photos and posting the photos on the Internet before meals.____32____, they will check their mobiles many times."Does everyone like my____33____? I hope a lot of people like them! "It seems that your mobile secretly calls your name all the time, even when you are with real people.
So next time when you go out for dinner with your family or friends, how about____34____photos of food? Let the food be delicious as it is and share your life____35____people around you.
21. A. remember B. forget C. believe
22. A. take in B. take up C. take out
23. A. wait B. waited C. waiting
24. A. if B. whether C. which
25. A. other B. others C. the other
26. A. news B. study C. information
27. A. make B. made C. makes
28. A. but B. before C. after
29. A. less delicious B. delicious C. more delicious
30. A. Except B. Beside C. Besides
31. A. disadvantages B. expressions C. influences
32. A. Such as B. For example C. Like
33. A. photos B. mobiles C. food
34. A. take B. taking C. not taking
35. A. to B. with C. at
【答案】21. A 22. C 23. C 24. B 25. A 26. B 27. C 28. B 29. A 30. C 31. C 32. B 33. A 34. C 35. B
句意：你记得我们从什么时候开始把手机带到我们的餐桌上吗？本题考查动词词义辨析。A. remember 记得；B. forget 忘记； C. believe相信。根据句意选A。
句意：当一道菜上来的时候，我们拿出手机给食物拍照而不是吃。本题考查动词短语。. A. take in 吸收;领会； B. take up 占据 ； C. take out拿出。根据句意选C。
句意：拍照之后，把照片上传到微博或微信，等着点赞。A. wait 等待，动词原形； B. waited 等待，动词的过去式； C. waiting等待，分词形式。分析句子知，本句主谓宾齐全，缺少伴随状语，故使用分词形式，所以答案选C。
句意：然后，在一顿饭期间，时不时地看手机，看是否收到点赞。. A. if 是否 ； B. whether 是否（句子中有or not时，用whether,不用if）； C. which . 哪/那一个；哪/那一些。所以答案选B。
句意：如果不，当其他人这样做的时候，你感觉怎样？A. other表示“别的”，“另外的”，只能与复数名词连用； B. others 是other的复数形式,泛指“另外几个”,“其余的”.在句中可作主语、宾语.，不能修饰名词；C. the other两者中的另一个。因为该空后有名词people,故选A。
句意：最近的一项研究表明，花时间给食物拍照会使得食物不那么美味。A. news 消息 ； B. study研究 ； C. information信息。根据文章的内容知是在做一项调查，故正确答案选B。
句意：最近的一项研究表明，花时间给食物拍照会使得食物不那么美味。A. make 使得，动词原形； B. made使得，过去式； C. makes使得，单数第三人称形式。分析句子结构知，在从句中动名词短语spending time on photos of food作主语，故谓语动词使用单数，所以正确答案选C。
句意：要求一些人在享受美食之前，拍照。.本题考查连词。 A. but 但是，表示转折关系； B. before在•••之前； C. after在•••之后。根据句意选B。
句意：除了这个结果以外，饭前拍照发到网上，还有一些其他的不好的影响。A. Except 除了 ... 之外，排除在外的意思； B. Beside介词，在 ... 旁边；与 ... 相比；和... 无关； C. Besides除…之外，是指除了什么之外还有什么什么。根据句意选C。
句意：除了这个结果以外，饭前拍照发到网上，还有一些其他的不好的影响。本题考查名词词义辨析。A. disadvantages缺点 ； B. expressions表达，表情 ； C. influences影响。根据句意选C。
句意：例如，他们将查看很多次手机。A. Such as s作“例如”讲时,用来列举同类人或事物中的几个例子.；B. For example作“例如”讲时,一般只以同类事物或人中的“一个”为例,作插入语,用逗号隔开,可置于句首、句中或句末.；C. Like也常用来表示举例,可与such as互换.但such as用于举例可以分开使用,此时不可与like互换.。结合句子及词语的用法，选B。
句意：大家喜欢我的照片吗？A. photos 照片； B. mobiles 手机 ；C. food食物。根据上文知，拍照片传到网上之后，查看手机很多次，看大家是否喜欢所拍照片，故选A。
句意：让食物美味如初，享受与眼前人的相聚时刻．A. to向，朝着;到 ； B. with . 用；随着；和…在一起； C. at在。Share•••with`•••与•••共享•••是固定短语，故选B。
【点睛】完型填空的"三遍法"： 首先，完型填空的首句一般都是完整的，其目的是给答题者一个整体思路，顺着这个整体思路进行第一遍的"跳读"，也就是不看选项通读全篇。接下去进行第二遍的诸题攻破，边看边选。这遍做起来是最费时间的，因为每选一个空，都要考虑到有关的语义搭配、固定句式、词组、时态等各个方面。比如，如果选项是动词，那么，考查的可能是时态，动词过去式、过去分词的规则、不规则变化；如果选项是介词，考查的可能是固定搭配或词组；如果选项是连词，则考的可能是上下文的顺承转接等等。这就要求答题者有较深的基础知识功底，同时，要能做到上下呼应，左右连接。在填完所有的空之后，就进入到了第三遍的纠错过程。这一步要求把所有的选项一一对应到相应的空中，把它作为一篇完整的阅读文章来通读、复查。 许多学生经常会忽略或意识不到这一步的重要，其实，通过最后一遍的通读，可以通过语感分析出选项是否与语境相吻合，是否与原文协调一致，是否符合应有的逻辑关系。这样看来，这一遍绝对是重中之重、不可或缺的。
Complete the sentences with the proper forms of the words given. Only one word for each blank.
36. There_____(be)two glasses of milk and an egg on the table.
37. Children had fun________(play) in Disneyland on Children’s Day.
38. You should learn to make a_____( decide) by yourself.
39. He is always ready to help others and he thinks______(much)of others than himself.
40. My bike is broken. I want to get it_______(repair).
41. I want to invite some of my friends to my______(twenty) birthday party.
42. ---Did you hear anything _____(usual) in the next door?
---No, I was chatting online with friends.
43. China Daily is worth_____(read), we can learn a lot from it.
44. When we go abroad, we can see many things_________(make) in China.
45. Please check your paper_____(care)after you finish it. We hope you can get good grades.
39. more 40. repaired
44. made 45. carefully
句意：桌子上有两杯牛奶和一个鸡蛋。本题是there be句型，be随与它紧邻的主语的变化而变化，紧挨be的主语是two glasses of milk（两杯牛奶），故填are .
句意：儿童节那天，孩子们在迪尼斯乐园玩得非常开心。Have fun doing sth 玩的开心，过得愉快，是固定搭配。同义短语是have a good time；enjoy oneself。故答案填playing.
句意：你应该学会自己做决定。by oneself.独自；make a decision做决定，是固定短语，decision是名词；故答案填动词decide的名词形式：decision
句意：我的自行车坏了。我想请人修修。get sb. to do表示“让某人做某事”；get sth. done表示“让……被……”。用过去分词，表示被动。根据句意：让别人修自行车，而不是自行车自己修理。故填repaired。
句意：我想邀请我的一些朋友来参加我的20岁生日。invite sb to do sth邀请某人做某事；英语中表示“多少岁生日”用序数词，twenty的序数词是将词尾的y变为I,再加eth即twentieth，所以答案填twentieth。
句意：中国日报值得读，从中我们可以学到很多。learn •••from向•••学习 ；be worth doing值得做某事，是固定短语。故填reading.
句意：当我们出国的时候，我们会看到许多中国制造的东西。go abroad出国；made in China中国制造。made过去分词，作定语，表被动。
句意：做完卷子之后请认真检查，我们希望你能取得好成绩。get good grades取得好成绩；分析句子知，该空修饰动词check，故使用副词，care的副词形式是carefully。故答案是carefully。
Choose the best choice from A to F to finish the dialogue. You have one more answer. Each choice should be used only once.
A: Hello, this is Li Wei.______46______
B: Hello, it's Zhu Hui here.
A: Hi, what are you doing?
B: I'm looking at the photos that we took on Father's Day.
A: ____47____especially your father.
B: Yes, my mother cooked a big dinner and_____48_____
A: Really? What did you buy?
B: I bought a cup and printed my family photo on it.
A: Oh, that's meaningful! You are great!
B: Thank you. ____49____That isn’t easy.
A: You're right and our fathers work very hard for our families. By the way,____50____
B: Sure, I'll take it to school tomorrow. See you then.
A: See you.
A. could you please lend me your ping-pong bat?
B. You know we all love our parents
C. We know our parents look after us every day.
D. May I speak to Zhu Hui?
E I bought a present for him.
F. You must have a good time on that day.
【答案】46. D 47. F
48. E 49. C
本句是打电话用语，根据Hello, this is Li Wei.及下句Hello, it's Zhu Hui here.知填D May I speak to Zhu Hui?请找朱慧接电话好吗？
根据上句I'm looking at the photos that we took on Father's Day.我在看父亲节那天拍的照片。和especially your father.尤其是你父亲。知填F You must have a good time on that day.在那天你一定过得非常愉快。
根据上句：Yes, my mother cooked a big dinner and（是的，我妈妈做了一顿丰盛饭并且）和下句Really? What did you buy?知：填E I bought a present for him.我给他买了一个礼物。
根据下文That isn’t easy You're right and our fathers work very hard for our families.那不容易。你是对的，我们的父亲为我们的家庭努力地工作。知that是指“父母每天照顾我们”，故答案选C。
根据下句Sure, I'll take it to school tomorrow. See you then.（当然了，明天我将把它带到学校去。那时见。）结合所给句子知句中的it指代ping-pong bat，故答案选A
Complete the dialogue with proper words or sentences.
A: Good afternoon, madam! ____51____?
B: Yes, please._____52_____
A: What kind of noodles would you like?
B: What kind of noodles do you have?
A: We have beef, mutton and chicken noodles.
B: Are there any vegetables in the beef noodles?
A: Yes. some tomatoes in them.
B: OK. I'd like the beef noodles.
B: A small bowl, please.
B: A glass of orange juice, please
A: OK, is that all?
B: Yes. ____55____?
A: Twenty-five yuan, please.
B: Here's the money.
A: Thank you!
【答案】51. Can I help you?/ May I help you?
52. I'd like some noodles /I would like some noodles / I want some noodles. /I want a bowl of noodles.
53. What size bowl of noodles would you like?/ What size bowl of noodles do you like?/What size bowl of noodles do you want?
54. Anything else? /Do you want anything else ?/What else do you want?/What else do you like ?/What else would you like? /What else?
55. How much are they?/ How much should I pay?
通读全文知本对话是有关点餐的，开头是服务员向顾客打招呼，故填：Can I help you?/ May I help you?
根据下文What kind of noodles would you like?你喜欢什么种类的面条？知填I'd like some noodles /I would like some noodles / I want some noodles. /I want a bowl of noodles
根据下句A small bowl, please.请来一小碗。知上句在问“要多大碗的面条”故答案填What size bowl of noodles would you like?/ What size bowl of noodles do you like?/What size bowl of noodles do you want?
根据下句：A glass of orange juice, please来杯橙汁。知上句问还要其它旳吗？故答案填Anything else? /Do you want anything else ?/What else do you want?/What else do you like ?/What else would you like? /What else?
根据上文知已选完要买的东西，和下文Twenty-five yuan, please.知是在询问要付多少钱，故答案填How much are they?/ How much should I pay?
V. Reading comprehension
Earthquakes often happen and you may hear about the earthquake in Songyuan of Jilin Province these days. So we must know some advice about protecting ourselves。
56.You should do earthquake practice and teach your children about earthquake safety. Everyone in the family should do some earthquake practice often. It's very important.
57.It's necessary to prepare yourself and your family. All family members should know how to turn off gas, water and electricity and know useful telephone numbers(120, 110, 119, etc)
58. If you are indoors, quickly move to a safe place in the room such as under a strong desk or a strong table. The purpose is to protect yourself from falling objects. Stay away from windows, large mirrors and so on. If you are cooking, turn off the gas.
59.If you are outdoors, move to an open area like a playground. Move away from buildings, bridges and trees. If you are driving, stop the car as soon as possible, stay away from bridges and tall buildings. Stay in your car.
60. Once the shaking has stopped, DO NOT run out of the buildings at once. It's better to wait and leave when it is safe. If your building is badly broken, you should leave it.
Choose the best topic from a to F according to the meaning of the passage.
A. The advice about when you are indoors during an earthquake
B. You shouldn't leave at once until it is safe after an earthquake
C. Know useful telephone numbers
D. Practice for an earthquake
E. The advice about when you are outdoors during an earthquake
F. Be always ready before an earthquake
【答案】56. D 57. F
58. A 59. E
本段主要讲述了应该进行地震练习教会孩子，家人在地震中应该怎样保持安全。故该段最好的标题是D Practice for an earthquake。
本段主要内容是为自己和家人准备有用的电话号码，知道怎样关电，关水，天然气等，时刻准备着。故本段最好的题目是F. Be always ready before an earthquake。
本段主要是讲假设你在屋内地震时应该怎样做。故本段最好的题目是A. The advice about when you are indoors during an earthquake。
本段主要是讲假设你在户外，地震时如何做是安全的。故本段最好的标题是E The advice about when you are outdoors during an earthquake
本段主要讲述了地震一旦停止，千万不要立刻跑出去，一定要等到确实安全了再离开。故本段的最好的题目是B You shouldn't leave at once until it is safe after an earthquake
There was once a rich man who loved his little boy very much. He wanted to try his best to please him. So, he gave him a horse to ride, beautiful rooms to live in, pictures, books, toys and everything that money could buy. But for all days, the little boy was still unhappy. He wore a frown(皱眉) wherever he went, he always wished for something he did not have. The man didn’t know how to make his son happy.
One day, a magician came to the man and said to him, "I can make your son happy and turn his frowns into smiles, but you must pay me a great price for telling him the secret."
“All right.” said the man, “No matter what you ask for, I'll give you.” The magician took the boy into a secret room. He wrote something on a piece of paper, and then gave it to the boy. There on the paper came the words, “Do one kind thing for someone every day.” The boy followed the advice and became one of the happiest boys.
Only those who stop thinking about their own happiness can be truly happy.
Judge the following sentences true (T)or false(F)according to the passage.
61. The father wore a frown wherever he went.
62. The boy became happy after he got some presents from his father.
63. The magician helped the boy without any pay.
64. To do one kind thing for his father every day made the boy happy.
65. The passage mainly tells us how to be a truly happy man.
【答案】61. F 62. F
63. F 64. F
根据文中句子But for all days, the little boy was still unhappy. He wore a frown(皱眉) wherever he went, he always wished for something he did not have.知这个小孩无论去哪里都皱着眉头，而不是他的父亲无论去哪里都皱着眉头。故填F .
根据文章第一段知，这个小男孩的父亲为了使这个小孩高兴，给了他很多礼物，但是他始终不高兴。知The boy became happy after he got some presents from his father.是错误的。故答案填F。
根据文中句子 "I can make your son happy and turn his frowns into smiles, but you must pay me a great price for telling him the secret."知The magician helped the boy without any pay.是错误的。故答案填F。
根据文中句子：“Do one kind thing for someone every day.” The boy followed the advice and became one of the happiest boys.知每天为某个人做一件好事，而不是只为他的父亲做一件好事。故To do one kind thing for his father every day made the boy happy.每天为他的父亲最一件好事使得这个男孩高兴。是错误的。故答案填F。
通读全文知文章主要介绍了怎样成为真正快乐的人。所以“The passage mainly tells us how to be a truly happy man.”是正确的。故答案是T。
Choose the best choice from A, B or C according to what you read.
The show invites different people to read aloud on the stage. It also tells the moving stories behind those people.
Channel: CCTV 1
Producer& Hostess: Dong Qing
Time: 8: 00 p. m. -9: 00 p. m. on Friday Sunday
The Chinese Character Dictation Competition
Many people can't even remember the 10,000 characters they used in daily life without electronic help. The show can improve people's skills of writing Chinese characters.
Channel: CCTV 3
Director& Designer: Guan Zhengwen
Time: 9: 00 a.m.--10: 30 a.m. on Saturday Wednesday
It's a game show. Many popular stars go to some places to complete different missions(任务). In the game, they can learn the importance of team spirit. Nothing can be done alone.
Channel: Zhejiang TV
Time: 9: 30 p. m.-11: 30 p. m. on Friday
66. What does Dong Qing do?
A. A director and designer.
B. A producer and hostess.
C. A director and producer
67. When is Running Man on every week?
A. 9: 30 a.m.-11: 30 a. m on Friday.
B. 9: 00 a. m. -10: 30 a.m. on Saturday and Wednesday.
C. 9: 30 p. m.-11: 30 p. m. on Friday.
68. If you want to learn about Chinese characters, which TV show can help you?
A. Running Man.
B. The Chinese Character Dictation Competition.
69. Can you watch Readers at 8: 45 a. m on Friday?
A. Yes, we can.
B. No, we can’t.
C. No, we don't.
70. Which of the following is true?
A. Readers is a TV show about the story of Dong Qing.
B. The Chinese Character Dictation Competition can make people's handwriting more beautiful.
C. The members of Running Man can't complete missions alone.
【答案】66. B 67. C 68. B 69. B 70. C
细节理解题。根据表格1中句子：Producer& Hostess: Dong Qing知答案选B。
细节理解题。根据表格3中的句子Time: 9: 30 p. m.-11: 30 p. m. on Friday知答案选C。
细节理解题。根据表格2中的句子：Many people can't even remember the 10,000 characters they used in daily life without electronic help. The show can improve people's skills of writing Chinese characters.知如果你想了解中国的汉字，The Chinese Character Dictation Competition.能帮助你。故答案选B。
细节理解题。根据表格1中的：Time: 8: 00 p. m. -9: 00 p. m. on Friday Sunday知《朗读者》的播出时间是周五，周六的下午八点到九点。所以在周五上午八点四十五不能看《朗读者》。故答案选B。
根据文中句子：The show invites different people to read aloud on the stage. It also tells the moving stories behind those people.知选项A是错误的；根据文中句子：The show can improve people's skills of writing Chinese characters. 知选项B是错误的；根据文中句子：In the game, they can learn the importance of team spirit. Nothing can be done alone.知选项C是正确的。题目是让选正确的。故答案选C。
It was too late at night when an old man came to a small town. He found a small hotel and wanted to stay there for the night. After he went into his room, the owner said to his wife, “Look at his bag, there must be much money in it. Let's take it away when he is asleep, shall we?”
“No, no.” said the woman, “He must look for his bag tomorrow morning. If he can' t find it, he'll telephone the police. "They thought for a few minutes. Then the woman had an idea, “We have forgetful grass. Why not put some into his food? If he has the food, he will forget to take his bag away. “The old man had the food with the forgetful grass and went to bed. The next morning, when the owner got up, he found the door open, and the man had left with the bag. He was angry and woke his wife up, "What a fool! Your forgetful grass isn't useful at all.”
“No, I don't think so He must forget something.” she said. “Oh! I remember now!”cried out the man suddenly, “He forgot to pay for the night.”
Fill in the blanks according to the passage. Only one word for each blank.
From the story we know the owner of the hotel wanted to____71____the old man's bag when he slept. But his wife___72___with him, and she___73___up with a good idea that they put some forgetful grass into the food____74____that the old man would forget his bag. The forgetful grass worked. The old man really forgot something-he didn’t ___75___to pay for the night.
73. came 74. so
根据文中句子：Look at his bag, there must be much money in it. Let's take it away when he is asleep, shall we?知店主人想趁这个老人睡着的时候，偷走老人的袋子。want to do想要做某事。故填steal
根据文中句子：No, no.” said the woman知他妻子不同意他的想法，disagree不同意，用于复述故事，采用一般过去时态。所以答案是disagreed
本句的意思是“她有一个主意把健忘草放进老人的食物里，老人就能忘记他的袋子”。come up with a good idea有个好主意；用于复述故事，采用过去时态故答案是came。
本句的意思是：这个老人真的忘记了什么事情——他没记得付住宿的钱。结合原文He forgot to pay for the night.。forgot（忘记）就是didn’t remember（不记得）。故答案填remember。
The Chongyang Festival is a traditional Chinese festival. It is celebrated on the ninth day of the ninth lunar(阴历) month. It's also called the Double Ninth Festival.
The festival started as early as the Warring States Period (475-221BC). It has a history of more than 1, 700 years. Among the numbers from zero to nine, nine is the highest odd number(奇数). People believe that two "ninths" meeting together stand for a long life. So it is a special holiday for Chinese people to show love and respect for their elders. They hold many kinds of activities in honor of old people to wish them good health and a long life.
The festival comes during the golden time of fall. On the day, people traditionally drink Chrysanthemum(菊花)wine, eat Double-Ninth Cakes and climb mountains. They also carry a kind of plant, its name is dogwood, People in ancient times believed that the plant could drive away evil(邪恶的) spirits and prevent them from catching an illness in winter.
Answer the questions according to the passage.
76. When is the Double ninth Festival?
77. Does the Double Ninth Festival have a history of 1, 700 years?
78. What do two "ninths" meeting together stand for?
79. Who do people celebrate the Double Ninth Festival for?
80. What do people traditionally drink and eat on the festival?
【答案】76. It's on the ninth day of the lunar month. On the ninth day of the lunar month
77. No, it doesn’t.
78. Two "ninths" meeting together stand for a long life. /A long life. /They stand for a long life.
79. They celebrate the festival( to show love and respect) for their elders / For)their elders.
80. They traditionally drink chrysanthemum wine and eat Double-Ninth Cakes/Chrysanthemum wine and Double-Ninth Cakes.
根据文章第二句：It is celebrated on the ninth day of the ninth lunar(阴历) month.知答案是It's on the ninth day of the lunar month. On the ninth day of the lunar month。
根据文中It has a history of more than 1, 700 years可知重阳节有着1700多年的历史，并不是1700年，故答案为No, it doesn’t.。
根据文章第二段第四句：People believe that two "ninths" meeting together stand for a long life.人们相信两个九在一起代表着长寿。故答案是Two "ninths" meeting together stand for a long life. /A long life. /They stand for a long life.
根据文中句子：So it is a special holiday for Chinese people to show love and respect for their elders.对于中国人来说它是一个对他们的长者表达爱和尊重的特殊的节日。故答案是They celebrate the festival( to show love and respect) for their elders / （For)their elders.
根据第三段第二句：On the day, people traditionally drink Chrysanthemum(菊花)wine, eat Double-Ninth Cakes and climb mountains.知答案是：They traditionally drink chrysanthemum wine and eat Double-Ninth Cakes/Chrysanthemum wine and Double-Ninth Cakes.
All the students,
All the students,
In order to make our city more beautiful, we are going to plant trees in Beishan Park, We'll meet at the school gate at 8: 00 tomorrow morning and take the school bus there together. Please wear your uniforms and take your lunch. You must be on time.
【点睛】这篇短文使用了大量的固定句式和短语，为文章增色不少，如：In order to；plant trees ；at the school gate ；take the school bus；on time.等；采用祈使句，使文章的表达更有逻辑性，更富有条理；同时语言流畅，内容完整，是一篇不错的范文。
82. 话题作文：为了促进中小学生身心健康发展，我省自2018年3月1日起延迟中小学生到校时间，请你联系生活实际，谈谈对这一举措的看法。请以“My Opinions about the New Policy”为题，写一篇英语文章。
提示词：policy(政策)， the time of arriving at school
【答案】My Opinions about the New Policy
As we know, there is a new policy about putting off the time of arriving at school in the morning in our province.
I remember I had to get up early on school days and sometimes felt sleepy in class. If I got up late, I needed to have a quick breakfast.
Now I don' t need to get up so early that I can have enough sleep. I can keep energetic in class. What's more, I can also make good use of this period of time Reading books and doing exercise are good choices.
In a word, the new policy is good for our life and study.
【点睛】这篇短文使用了大量的固定句式和短语，为文章增色不少，如：put off； get up ；in class.； make good use of ；be good for等；As we know ；Now ；What's more,；In a word等的运用，使文章的表达更有逻辑性，更富有条理；同时语言流畅，内容完整，是一篇不错的范文。
【答案】It was Monday yesterday, Li Bing went right home after school. While he was doing his homework, he felt some drops of rain. After a while, it rained more and more heavily. He looked at the clock, it was only 4: 00 p.m.. His mother was still at work at that time. He was afraid she would get wet. So he put on his raincoat and rain boots, then went out to the bus stop with another pair of rain boots and umbrella. Though he felt cold in such rainy and windy weather, he was very happy. What a good boy!
【点睛】这篇短文使用了大量的固定句式和短语，为文章增色不少，如：after school.；more and more； at that time ；put on等；While；After a while；. So； then ；Though的运用使文章的表达更有逻辑性，更富有条理；同时语言流畅，内容完整，是一篇不错的范文。
|中考录入：admin 责任编辑：admin |
|【字体：小 大】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口】 |